Nederlands  français  English
Voorkeurstaal: Nederlands

Wij maken bedrijven, organisaties en overheden bestand tegen crisissen door hen te adviseren, op te leiden en te trainen in de domeinen risico, crisis en verandering.

Dankzij ons gedreven team en ons internationaal partnernetwerk ondersteunen we onze klanten optimaal, onder meer via 24/7 permanentie.

Daarnaast koppelen we voortdurend praktische expertise aan academische kennis en integreren we zo de nieuwste inzichten in onze werking.
Ons boek
Geen Commentaar! Communicatie in turbulente tijden (2010) is verkrijgbaar in de betere boekhandel.

Over foute helden en een nieuwe visie op veiligheidscommunicatie

12/6/2014

Dit artikel verscheen in AdRem, een tijdschrift voor zakelijke communicatie.

Lees artikel in AdRem

Heel wat communicatiemanagers worstelen met de vraag hoe ze op een zo efficiënt mogelijke manier met hun werknemers moeten communiceren opdat ze zich veilig zouden gedragen en bijgevolg incidenten voorkomen.

We ervaren het allemaal: je communiceert helder en duidelijk dat als er bijvoorbeeld op een stelling werk moet worden uitgevoerd, de arbeiders een veiligheidsharnas moeten aantrekken en zich moeten vastketenen. Toch zijn er nog altijd een paar foute helden die die veiligheidsprocedures aan hun laars lappen. Een terechte vraag is dan of de communicatie niet duidelijk genoeg was, of dat de arbeiders die de veiligheidsregels niet volgden, simpelweg de communicatie niet goed begrepen? Het antwoord is: geen van beide.

Lees het artikelHugo Marynissen beëindigde eind 2013 zijn doctoraatsthesis over de link tussen communicatie en veilig gedrag. Deze thesis, die gebaseerd is op drie onderzoeksprojecten, toont aan dat kennis geen gedrag wijzigt, en dat er dus nood is aan een andere manier van communiceren binnen bedrijven en organisaties.

Welkom in PM’s archief / Welcome to PM’s archive


De opgevraagde pagina bevindt zich in ons archief. Om de gevraagde pagina te bekijken, sluit dit dialoogvenster. Wilt u liever verder gaan naar onze meest recente informatie, bezoek dan onze huidige website. Bedankt!

The requested page is available in our archive. To access the page, close this dialog. If you wish to proceed to our latest information, please visit our our current website. Thank you!